Het gaat gebeuren! En nu dan toch echt! Eind 2012 hebben we ook even gedacht dat we een jaar op wereldreis zouden gaan met een 4×4 camper toen ons huis in principe verkocht was. Op oudjaarsdag hoorden we toen het nieuws dat de kopers de financiën niet rond hadden gekregen door een rekenfout van hun hypotheekadviseur. Dag droom om met een jong gezin op reis te gaan… We hadden het zo mooi uitgedacht: we zouden een half jaar hebben om de camper te bouwen en alles voor te bereiden en dan zouden we precies in het jaar dat No in groep 8 zou zitten met de jongens op reis gaan. Toen was het plan om met de camper te vertrekken vanuit ons huis. Eerst richting Frankrijk om daar nog even vakantie te vieren en dan door via Afrika (daar was toen minder onrust), naar Dubai waarna we weer naar Nederland zouden vliegen om daar de Kerstdagen door te brengen met familie en vrienden. In de tussentijd zou de camper met de boot naar India gaan en na de feestdagen zouden we daar de camper weer ophalen en doorreizen naar Indonesië en dan bovenlangs via Rusland weer terug naar huis.

Maar goed, dat ging dus allemaal niet door. En nu gaan we het ook anders aanpakken. Qua fysieke conditie lijkt ons dat nu een minder goed idee en bovendien wil vooral ik ook niet een heel jaar meer weg. Een half jaar lijkt me perfect en lekker overzichtelijk! Het plan is nu dan ook met het openbaar vervoer, vliegtuigen en eventueel een camper naar Thailand, Cambodja, Vietnam en Australië te reizen. En als het even meezit ook nog Nieuw-Zeeland te bekijken. Tijdens de meivakantie hebben we onze grote droom on naar Indonesië te gaan al gerealiseerd. Toen we die reis boekten wisten we nog niet dat we een paar maanden later spontaan zouden beslissen om alsnog op wereldreis te gaan!

Wie wij zijn? 

Wij zijn Manuel en Ester, respectievelijk 47 en 45 jaar oud. Wij hebben twee fantastische zonen van 16 en 14 jaar die gelukkig met ons mee willen om deze prachtige landen te bekijken. In de voorbereidingen kwamen we maar weinig informatie tegen over reizen met pubers dus wellicht kunnen we ook andere reislustige gezinnen op weg helpen en inspireren om samen op reis te gaan!